مقدمه مشکلات گردن

درد گردن زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات در اثر آسیب ، بیماری ، ساییدگی ، کشیدگی یا وضعیت نامناسب مکانیکی بدن تحت فشار قرار گیرد. تقریباً 10٪ تا 15٪ از جمعیت جهان  از گردن درد رنج میبرند. گردن شما کار سختی دارد. در طول روز وزن یک توپ بولینگ را حفظ می کند. استخوان های بالای ستون فقرات ، همراه با عضلات و رباط ها ، از سر شما پشتیبانی می کند که وزن آن حدود 11 پوند است.

 درد حاد گردن یک درد ناگهانی و شدید است که می تواند به سر ، شانه ها ، بازوها یا دست ها سرایت پیدا کند. با استراحت ، فیزیوتراپی و سایر اقدامات خودمراقبتی ، معمولاً درد طی چند روز یا چند هفته فروکش می کند. شما در پیشگیری ، درمان و بهبودی درد گردن نقش مهمی دارید. با این حال ، اگر مزمن باشد ، درد با وجود درمان ادامه خواهد یافت و نیاز به ارزیابی بیشتر دارد.

گردن درد یک شکایت بسیار رایج در بین بیماران است. این مقاله به بررسی آناتومی ، علل شایع و همچنین رویکردهای عملی برای کنترل درد گردن می پردازد.

انواع گردن درد

ستون فقرات گردنی با بیشترین دامنه حرکت در بین سایر نقاط ستون فقرات، می تواند مستعد استفاده بیش از حد و درنتیجه آسیب باشد. درد و مشکلات گردن بسته به میزان آسیب از خفیف تا شدید متغیر است و می تواند حاد یا مزمن باشد.

درد حاد گردن به طور ناگهانی اتفاق می افتد و معمولاً طی چند روز تا چند هفته بهبود می یابد. در این مورد ، عامل درد معمولاً در عضلات و رباط ها ، مفاصل یا دیسک ها است.

درد مزمن گردن بیش از 3 ماه ادامه دارد. ممکن است تمام مدت احساس شود یا با انجام فعالیت های خاصی بدتر شود. اگرچه تعیین منشا این درد دشوار است ، اما عوامل موثر در آن شامل آسیب عصبی ، زخم بافتی یا آرتروز است. افرادی که علائم مزمن دارند ممکن است به متخصص درد ارجاع شوند.

علائم درد گردن چیست؟

علائم و نشانه های درد گردن ممکن است سفتی و خشکی ، کشیدگی ، درد ، سوزش یا درد تیرکشنده  ، فشار یا گزگز باشد. عضلات می توانند در گردن ، صورت یا شانه ها احساس درد یا سفتی ایجاد کنند. ماهیچه ها وقتی دچار انقباض شدید می شوند (مثلاً بعد از حرکت ناگهانی روبروی جلو و عقب گردن) می توانند اسپاسم داشته باشند. حرکت ممکن است محدود شود – شاید شما نتوانید سر خود را برگردانید. اگر اعصاب درگیر باشد ، درد ، گزگز ، بی حسی یا ضعف ممکن است در شانه ها ، بازوها یا دست ها ایجاد شود.در موقعیت های زیر نیاز به رسیدگی سریع پزشکی ست :اگر فشردگی عصب ، شدید باشد ، علائم می تواند شامل درد ، بی حسی ، گزگز در بازوها یا پاها ، از دست دادن کنترل مثانه یا روده ، یا از دست دادن قدرت و مشکلات در هماهنگی باشد.همچنین سردرد و یا دردی که  هنگام کار با رایانه ، رانندگی یا انجام کارهایی که به حرکات گردن مربوط میشود ،بدتر می شود، از دیبگر نشانه هاست . گردن درد همراه با سردرد شدید ، تب یا حالت تهوع می تواند نشانه ای از عفونت یا خونریزی در مغز باشد. اگر گردن شما آنقدر سفت است که نمی توانید چانه خود را به سینه نزدیک کنید ، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

علل گردن درد

علل گردن درد

علل درد و مشکلات گردن چیست؟

گردن درد می تواند ناشی از آسیب دیدگی ، وضعیت بد بدن خصوصا به هنگام خواب، فشار ، سایش طبیعی ، بیماری و سایر علتها باشد. وضعیت نامناسب ستون فقرات (به عنوان مثال ، خم شدن ، خوابیدن روی شکم) و بلند کردن با وضعیت نادرست باعث ایجاد فشار در ستون فقرات گردنی و احتمال آسیب دیدگی می شود. گردن درد می تواند ناشی از:

  • آسیب یا تروما: آسیب دیدگی به علت حرکات ناگهانی گردن مثلا در هنگام تصادفات ، آسیب دیدگی ورزشی یا زمین خوردن می تواند عضلات و رباط ها را دچار فشار یا پارگی کند. همچنین شکستگی می تواند رخ دهد.
  • دیسک برآمده یا فتق: مرکز ژل مانند دیسک نخاعی می تواند از ناحیه ضعیف دیواره اش برجسته یا پاره شود و اعصاب را فشرده کند.
  • عصب تحت فشار: فشرده سازی عصب نخاعی هنگام خارج شدن از کانال نخاعی می تواند باعث شود که درد از بازو به داخل دست یا انگشتان برود. درد عصب آزاردهنده با سندرم تونل کارپال (درمچ دست) که معمولاً شامل بی حسی است ، متفاوت است.
  • آرتروز (بیماری دژنراتیو دیسک): با افزایش سن دیسک ها ، آنها خشک شده و جمع می شوند و تیغه های خارمانند استخوانی می تواند تشکیل شود. این تغییرات منجر به تنگی یا فتق و افتادگی دیسک می شود.
  • استنوز: باریک شدن کانال استخوانی ستون فقرات می تواند طناب نخاعی و اعصاب را فشرده کرده و باعث تورم و التهاب شود.
  • حرکت تکراری
  • دندان قروچه
  • حمل کیف یا کیف پول سنگین
  • عفونت
  • تومور
  • مهره ای شکسته یا فرو ریخته که می تواند مربوط به پوکی استخوان باشد
  • فیبرومیالژیا
  • فضاهای باریک در ستون فقرات (تنگی نخاع)
  • علل گردن درد

    علل گردن درد

پیشگیری از درد گردن

وضعیت خود را به حالت درست برگردانید تا درد و مشکلات گردن شما رفع شود. به حالت ایستاده قرار بگیرید ، شانه های خود را به آرامی به عقب بچرخانید و گردن خود را به عقب بیاورید.صندلی یا میز کار خود را تنظیم کنید تا مانیتور کامپیوتر در سطح چشم باشد. همچنین استراحت مکرر داشته باشید.تلفن خود را بین گوش و شانه خود قرار ندهید. به جای آن از هدفون استفاده کنید.سعی کنید کیف های سنگین به همراه نداشته باشید.اگر با گردن سفت و خشک از خواب بیدار می شوید ، بالش دیگری را امتحان کنید. برخی از افراد می دانند که یک تخت نسبتاً مسطح ، بهترین عملکرد را دارد. خوابیدن به پشت یا پهلو ، و نه روی شکم ، به عضلات گردن و رباط ها نیز اجازه می دهد تا عملکرد مناسب خود را داشته باشند.هنگام خواب اطمینان حاصل کنید که سر شما با سایر اعضای بدن هم راستا است. همچنین تشک محکم داشته باشید.

تشخیص چگونه انجام می شود؟

یک معاینه دقیق پزشکی به تعیین نوع و علت مشکل گردن و بهترین گزینه های درمانی کمک می کند. ارزیابی تشخیصی ، شامل سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی است. گاهی اوقات از اسکن های تصویربرداری (به عنوان مثال ، اشعه ایکس ، CT ، MRI) و آزمایشات برای بررسی قدرت عضلات و رفلکس ها استفاده می شود.چه روش های درمانی موجود است؟هدف از درمان ، اصلاح مشکل ، بازیابی عملکرد و جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد است.

مراقبت از خود

گردن درد اغلب با استراحت ، یخ یا گرما ، ماساژ ، مسکن های درد و کشش های ملایم برطرف می شود. در 48 تا 72 ساعت اول با استفاده از کیسه یخ به مدت 20 دقیقه التهاب و درد عضلانی را کاهش دهید. پس از آن ، یک دوش آب گرم یا یک پد گرم کننده با شدت حرارت کم برای شل کردن عضلات مفید است. یک دوره کوتاه استراحت در رختخواب مشکلی نیست ، اما بیشتر از دو روز بیشتر از فواید آن ، ضرر دارد. اگر طی دو روز اول درمان های خودمراقبتی موثر نبودند ، به پزشک مراجعه کنید.

دارو

بسیاری از افراد با داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) بدون نسخه ، مانند آسپیرین ، ایبوپروفن یا ناپروکسن ، درد و مشکلات گردنشان تسکین می یابد. شل کننده عضلات ممکن است برای اسپاسم تجویز شود. اگر درد شدید است ، ممکن است مسکن تجویز شود که می تواند با NSAID یا شل کننده عضلات مصرف شود.

جراحی

جراحی به ندرت مورد نیاز است مگر اینکه مشکلاتی چون ضعف عضلانی ، فتق دیسک ثابت ، فشرده سازی طناب نخاعی ، مشکلات تعادل و هماهنگی یا درد شدید وجود باشد که پس از طی دوره درمان غیر جراحی برطرف نشود.

منابع

Leave A Comment

نوشته های اخیر

  • توانبخشی کرونا

توانبخشی کرونا

ملاحظات توانبخشی در طول پاندمی کرونا 19 در ماه مارس سال 2020 سازمان جهانی بهداشت شیوع کرونا ویروس جدید را که [...]

  • بیماری ام اس

بیماری ام اس

مقدمه بیماری ام اس مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) نوعی بیماری خود ایمنی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) است که با التهاب [...]

  • کلیات فلج صورت

فلج صورت

مقدمه کلیات فلج صورت سلام دوستان؛ امیدوارم که حالتون عالی باشه.نمیدونم تا حالا چیزی درمورد فلج صورت شنیدین یا نه؟! امروز [...]

دسته‌بندی ها